Szolgáltatások

A minőséges CTP lemezhez szükséges fájlok előkészítése
A CTP lemez kidolgozásakkor a mi szolgáltatásaink igénybevételének feltételei, hogy az Önök rendszerében PostScriptMako drivert állítsanak be, amelyet CD-n a mi vállalatunkban is átvehetnek.

Rendszerünk beállításával a PostScript fájlok szokásos beállításának gyakorlatát alkalmaztuk a filmek levilágításakkor (például a szinek szeparációjának alkalmával, olvashatatlanságkor stb.) A CTP szolgálat használatával átugrottuk azokat a munkafázisokat amelyek a nyomdaforma kidolgozásánál voltak szükségessek, és így csökkenettük az időt és a költségeket.

 

PostScript fájlok mellett szükséges a PDF fájlokat composit modemben is mellékelni a színes és a fekete-fehér kontrol ozolit kidolgozására. Ugyanezt a fájlt használjuk a színes verifikációs proofra, amellyel a nyomtatott anyagnak a Fogra szabvány szerinti minőségét szavatolja. A PDF fájlok kidolgozására az Adobe Acrobat Distillert ajánljuk. Az Acrobat Distilleren belüli beállításokat mindig „Press” mód-ban végezzük el.

A PS fájlok előkészítése

A Post-Script fájlok kidolgozásánál fontos a nyomtatásra szolgáló papírlap pontos dimenzióira különösen odafigyelni. A rövidebb oldalát pontosan meg kell határozni és világosan fel kell tüntetni a „greifer”-t, illetve a nyomtatás kezdetét. A hosszabb oldalán 3,5 mm-t szabadon kell hagyni, mind a jobb mind a bal oldalon, az oldalméretek miatt (ha pl. a lap mérete 698x498; a fájl dimenziója 7O5x498-lásd a vázlatot). A CTP az előkészítést a nyomdalap függőleges tengelye nyomán központosítja. Ha a Post Script fájl készül az előkészületehez MINDIG a rövidebb oldalra fordítjuk a lapot és fektetett módon állítják be (Landscape).